Followers

Thursday, February 17, 2011

bleeding.....

ptg ahad membuatkan hati n perasaan finas sgt risau dan fobia...
bukan apa,bila awal pregnant ada bleeding...
mengingatkan finas tragedi awal tahun lalu...
tak mahu kisah itu berulang kembali....
kesnya sama jer,sbb bleeding pada usia kandungan sekitar 8-9minggu...
tak sabar rasanya nak tunggu pagi isnin...
nak jumpa doktor n scan untuk pertama kalinya...
pagi isnin lepas hantar anak kesekolah segera ke klinik untuk buat pemeriksaan...
alhamdulillah...pas jumpa doktor n setelah scan yg pertama kalinya dilakukan...
keadaan baby ok2 ajer...n heartbeat dia pun dup...dup..(kencang gitu..)
dah bergerak2 bagai melabai2 mama dia disini...
hehehe...jakun jap,padahal megandung anak yg ke3...
yg tak ok mama dia jer..
rupanya ada berlaku koyakkan kecil pada dinding rahim finas...
agak risau gak kalau koyakkan tu merebak ianya akan membahayakan baby gak...
tp doktor ada bagi ubat untuk kuatkan rahim untuk membantu kandungan finas...
hopefully check-up akan datang semuanya kembali normal...
dan dinding rahim tu dah pulih sepenuhnya...
amin....

dan ini yg dibekalkan oleh doktor...UTROGESTAN(100mg)
pic from google

8 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

bleeding ke spotting?

comel kan ubat tu..harap2 takde jd perkara tak diingini k..

ade email tak? nak tanye sesuatu la..

isyaputry said...

uiks..take care tau finas..


**mamaelly**

finas said...

rose,lebih kurang spot bleeding..dah hampir 3thn xmgandung dah lupa istilah yg biasa digunakan...hahhahaha...ubat tu mmg comey,mcm pearl,tuan yg makan yer tak comey....nak tanya sesuatu..apakah itu...hihiihih....
syafinas.saib@gmail.com

mamaelly,tQ..harap mcm tu la...

evyn4ever said...

saya pun pernah mengalaminya masa 1st pegnant,bila 2nd pegnant ni,kolo boleh cpt2 la 2nd trimester..dulu saya selalu amalkan zikir ya'mubdi lepas tu tiup ke arah perut kita.....selain tu saya suruh en suami baca surah2 then tiupkan di perut saya..finas take care ya!hope x da apa2..

p/s salam perkenalan dari saya evyn

finas said...

terima kasih evyn4ever....mmg tak sabar nak masuk trimester2..sbb tiap kali ada spot bleeding ni sgt2 risau dan ganggu emosi...sbb asik pk kan bb kat dalam..tQ petua tu...inshaAllah...finas amalkan...salam perkenalan juga...

Noreen Syafira said...

take care yea...
smoga tiada ape2 yg blaku...

:: Zanna :: said...

hope sumenya okey yer...mkn ubat dr bg tau.. ^_^

finas said...

noreen syafira: tQ...inshaAllah,masa berjaga2 tak mahu pisang berbuah 2kali....

zana: makan ubat...tu la,bab makan ubat ada tak teratur sikit,jenis leka...kena displinkan diri yer...